دوشنبه , 2024/12/23

نوشتارها

نوامبر, 2022

  • 7 نوامبر

    تغییر در قانون اساسی و شیوۀ حکمرانی

    نویسنده: شهاب‌الدین حائری شیرازی (نوشتاری در باب حوادث و اغتشاشات جاری در کشور) شعارهایی که بر آن‌ها تاکید می‌شود، نقش تعیین‌کننده در نشان دادن وضعیت فعلی و مسیر پیش روی جامعه دارند، در حقیقت اهداف میان مدت و بلند مدت مردم با اتکا به شعارها مورد تأکید ویادآوری قرار می‌گیرد. …

    اطلاعات بیشتر
  • 6 نوامبر

    نظریه حکومتی علامه شعرانی

    نویسنده: محمد سروش محلاتی طرح مسأله: آیا شیعه که «عصمت» را شرط «امامت» می‌داند، می‌تواند مشروعیت حکومت را در عصر غیبت بپذیرد؟ شرح و بسط پرسش: از نظر شیعه، «امامت» متضمنِ «رهبری اجتماعی و سیاسی» است و در زعامت امور دینی و صیانت از احکام شریعت خلاصه و محدود نمی‌شود، …

    اطلاعات بیشتر

اکتبر, 2022

  • 21 اکتبر

    وظیفه و هنر حکمرانی دینی

    بنام خدا وظیفه و هنر حکمرانی دینی پیش‌درآمد اول : در یکی از شبکه‌های اجتماعی مقاله‌ای از دکتر مجتبی لشکربلوکی با عنوان “ما از هم طلاق عاطفی گرفته‌ایم” خواندم. ایشان به نقل از جامعه‌شناسان معتقد است که ایران ما در این زمان در معرض انواع شکاف‌های اقتصادی، قومیتی، بین‌نسلی و …

    اطلاعات بیشتر

دسامبر, 2020

  • 27 دسامبر

    لزوم رقابت‌پذیری و بازارسازی در حکمرانی

    دکتر حمیدرضا فرتوک‌زاده، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر:  بیانیۀ مشترک شرکت‌های پژو-سیتروئن و فیات- کرایسلر حکایت از یک ادغام نوظهور دارد: “برند جدید خودرویی دارای انگیزه‌های نیرومند و یک فرهنگ سازمانی قدرتمند خواهد بود. ما در کنار هم جمع شده‌ایم تا به یک رهبر جدید جهانی بازار خودرو تبدیل شویم …

    اطلاعات بیشتر
  • 11 دسامبر

    درس‌های حکمرانی از تحلیل آسیب‌شناسی انتخابات آمریکا

    علی نظیف‌پور، کارشناس مسائل داخلی آمریکا  انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ به پایان رسیده است و جو بایدن، معاون سابق رئیس‌جمهور، با ۳۰۶ رأی الکترال به پیروزی دست یافته است. از آوریل ۲۰۱۹، زمانی که بایدن با ورود به انتخابات مقدماتی درون‌حزبی دموکرات‌ها قصد خود را برای ریاست‌جمهوری رسماً …

    اطلاعات بیشتر
  • 9 دسامبر

    راهکارهایی برای اصلاح حکمرانی

    نوشتۀ مرحوم حجت‌الاسلام دکتر داود فیرحی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که متأسفانه در 21/9/1399 بدلیل مبتلا به ویروس کرونا درگذشت. ۱- نظام ارزش‌گذاری ما در دورۀ بعد از انقلاب اسلامی، بر اساس تضاد بوده است، به این معنا که هر چیزی که غرب می‌گوید، بد و عکس آن درست …

    اطلاعات بیشتر

نوامبر, 2020

  • 11 نوامبر

    رنسانس در حکمرانی

    دکتر محسن رنانی، استاد گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان: رنسانس در ایران بالاتر و بهتر از رنسانس اروپا است. رنسانس اروپا، جدایی دین از سیاست بود، ولی در رنسانس ایران، جدایی ایمان از شریعت اتفاق افتاده که خیلی جلوتر از سکولاریسم اروپا است . آیا انقلاب اسلامی یک باخت تاریخی را …

    اطلاعات بیشتر

اکتبر, 2020

  • 21 اکتبر

    مصادیق بصیرت در حکمرانی خوب

    در سرمقالۀ گذشته دربارۀ اهمیت موضوع سرنوشت جانشینی بعد از پیامبر اعظم (ص)، برخی برداشت‌ها، پرسش‌ها و گمان‌های شخصی خود را همزمان با واقعۀ غدیر بیان کردم. دیروز نیز رحلت آن بزرگوار و شهادت امام حسن مجتبی (ع) بود و امروز، در شروع نگارش این نوشتار، شهادت امام هشتم (ع) …

    اطلاعات بیشتر

آگوست, 2020

  • 1 آگوست

    موروثی شدن حکمرانی در تاریخ اسلام

    باسمه‌تعالی مقدمه از منظر حکمرانی، شاید بتوان گفت مهمترین موهبت این کرونای ناخوانده، تغییر در نوع نگرش، شیوۀ عمل و اجرای بسیاری کارها در کشور بوده است. از جملۀ آن‌ها، شیوۀ آموزش، ارزیابی و امتحانات در مقاطع مختلف در نظام آموزشی کشور می‌باشد. این نوشتار نمی‌خواهد دربارۀ معایب ساختار نظام …

    اطلاعات بیشتر

جولای, 2020

  • 31 جولای

    بررسی آثار ورود مستقیم روحانیت به حکمرانی

    حجت‌الاسلام کاظم قاضی‌زاده، استاد حوزه و دانشگاه، مؤسسه پژوهشی فرهنگی فهیم: نزدیک شدن روحانیت به قدرت می‌تواند آثار مثبت و منفی در حوزه فقه و اندیشه فقهی داشته باشد. آثار مثبت:‌ ۱- وقتی روحانیت، اداره کشوری را به عهده بگیرد، طبعاً برای فقیهان و پژوهشگران فقهی می‌تواند مسائل جدیدی مطرح …

    اطلاعات بیشتر

ژوئن, 2020

  • 7 ژوئن

    رابطۀ دموکراسی و حکمرانی دینی

    بهزاد گل‌افرا، کارشناس ارشد اقتصاد از دانشگاه تربیت مدرس. چند روزی است متن زیر در فضای مجازی منتشر شده است: «از هیچ حکومت دینی دموکراسی بر نمی‌خیزد، زیرا واحد دین مؤمن است و واحد دموکراسی شهروند، در دموکراسی همه مردم از حقوق یکسان برخوردارند چون شهروند هستند، چه مسلمان چه …

    اطلاعات بیشتر

می, 2020

  • 25 می

    زیرساختار و بسترخارساز حکمرانی بد

    دکتر محمد فاضلی: عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، یک خاطره: ✅ پدر عزیزم قریب سی سال پیش، حدود یک هکتار سیب‌زمینی در زمین‌های پدری‌اش کاشته بود که سراسر آن ‌را خارخاسک گرفته بود. گیاه خارخاسک که در منطقه فراهان اراک آن‌را پِیکُل می‌نامند، علی‌رغم این‌که گیاه دارویی مفیدی است، …

    اطلاعات بیشتر
  • 25 می

    دوم خرداد و تغییر گفتمان عدالت محور به لیبرال در حکمرانی

    نویسنده:فرهاد قنبری، پس از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات دوم خرداد سال هفتاد و شش، جریانی در ایران شکل گرفت که بعدها به جریان اصلاح‌طلبی معروف شد. در انتخابات سال هفتاد و شش، سید محمد خاتمی با شعار برقراری “عدالت اجتماعی” توانست طبقات پایین جامعه را (که از سیاست‌های اقتصادی …

    اطلاعات بیشتر
  • 23 می

    نقش سهام عدالت در بازار سرمایه و حکمرانی خوب

    این نوشتار را به بررسی سادۀ چند گزارۀ اقتصادی مؤثر در ساختار حکمرانی حال و آیندۀ کشور اختصاص می‌دهم. گزارۀ اول: ورود سهام عدالت مردم به بازار بورس سهام عدالت در اصل نوعی یارانه نقدی و قرار بوده در راستای تحقق بیشتر اصل ۴۴ قانون اساسی، باعث تقویت سهم بخش …

    اطلاعات بیشتر

مارس, 2020

  • 22 مارس

    انتظارات حداقلی از حکمرانی در عصر غیبت

     مهدی نصیری، روزنامه‌نگار و نویسنده. ۱- جمهوری اسلامی باید از سودای تحقق حداکثری دین دست بردارد و به حداقل‌ها رضایت دهد و الاّ هم به دین و دینداری آسیب زده و هم باری را بر دوش خود نهاده  که خدا بر دوش او ننهاده است. ۲- در اثر مطالعات مستمر …

    اطلاعات بیشتر