نویسنده: شهابالدین حائری شیرازی (نوشتاری در باب حوادث و اغتشاشات جاری در کشور) شعارهایی که بر آنها تاکید میشود، نقش تعیینکننده در نشان دادن وضعیت فعلی و مسیر پیش روی جامعه دارند، در حقیقت اهداف میان مدت و بلند مدت مردم با اتکا به شعارها مورد تأکید ویادآوری قرار میگیرد. …
اطلاعات بیشترنوشتههای برگزیده
نوامبر, 2022
دسامبر, 2020
-
9 دسامبر
راهکارهایی برای اصلاح حکمرانی
نوشتۀ مرحوم حجتالاسلام دکتر داود فیرحی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که متأسفانه در 21/9/1399 بدلیل مبتلا به ویروس کرونا درگذشت. ۱- نظام ارزشگذاری ما در دورۀ بعد از انقلاب اسلامی، بر اساس تضاد بوده است، به این معنا که هر چیزی که غرب میگوید، بد و عکس آن درست …
اطلاعات بیشتر
نوامبر, 2020
-
11 نوامبر
رنسانس در حکمرانی
دکتر محسن رنانی، استاد گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان: رنسانس در ایران بالاتر و بهتر از رنسانس اروپا است. رنسانس اروپا، جدایی دین از سیاست بود، ولی در رنسانس ایران، جدایی ایمان از شریعت اتفاق افتاده که خیلی جلوتر از سکولاریسم اروپا است . آیا انقلاب اسلامی یک باخت تاریخی را …
اطلاعات بیشتر
جولای, 2020
-
31 جولای
بررسی آثار ورود مستقیم روحانیت به حکمرانی
حجتالاسلام کاظم قاضیزاده، استاد حوزه و دانشگاه، مؤسسه پژوهشی فرهنگی فهیم: نزدیک شدن روحانیت به قدرت میتواند آثار مثبت و منفی در حوزه فقه و اندیشه فقهی داشته باشد. آثار مثبت: ۱- وقتی روحانیت، اداره کشوری را به عهده بگیرد، طبعاً برای فقیهان و پژوهشگران فقهی میتواند مسائل جدیدی مطرح …
اطلاعات بیشتر
ژوئن, 2020
-
7 ژوئن
رابطۀ دموکراسی و حکمرانی دینی
بهزاد گلافرا، کارشناس ارشد اقتصاد از دانشگاه تربیت مدرس. چند روزی است متن زیر در فضای مجازی منتشر شده است: «از هیچ حکومت دینی دموکراسی بر نمیخیزد، زیرا واحد دین مؤمن است و واحد دموکراسی شهروند، در دموکراسی همه مردم از حقوق یکسان برخوردارند چون شهروند هستند، چه مسلمان چه …
اطلاعات بیشتر
می, 2020
-
25 می
زیرساختار و بسترخارساز حکمرانی بد
دکتر محمد فاضلی: عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، یک خاطره: ✅ پدر عزیزم قریب سی سال پیش، حدود یک هکتار سیبزمینی در زمینهای پدریاش کاشته بود که سراسر آن را خارخاسک گرفته بود. گیاه خارخاسک که در منطقه فراهان اراک آنرا پِیکُل مینامند، علیرغم اینکه گیاه دارویی مفیدی است، …
اطلاعات بیشتر -
25 می
دوم خرداد و تغییر گفتمان عدالت محور به لیبرال در حکمرانی
نویسنده:فرهاد قنبری، پس از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات دوم خرداد سال هفتاد و شش، جریانی در ایران شکل گرفت که بعدها به جریان اصلاحطلبی معروف شد. در انتخابات سال هفتاد و شش، سید محمد خاتمی با شعار برقراری “عدالت اجتماعی” توانست طبقات پایین جامعه را (که از سیاستهای اقتصادی …
اطلاعات بیشتر
مارس, 2020
-
22 مارس
انتظارات حداقلی از حکمرانی در عصر غیبت
مهدی نصیری، روزنامهنگار و نویسنده. ۱- جمهوری اسلامی باید از سودای تحقق حداکثری دین دست بردارد و به حداقلها رضایت دهد و الاّ هم به دین و دینداری آسیب زده و هم باری را بر دوش خود نهاده که خدا بر دوش او ننهاده است. ۲- در اثر مطالعات مستمر …
اطلاعات بیشتر
فوریه, 2020
-
11 فوریه
ضرورت خواندن درس این قرن برای حکمرانی خوب
محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ⭕️ یک سال دیگر قرن چهاردهم هجری شمسی که با نوروز ۱۳۰۰ آغاز شد، با ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ پایان مییابد. صدای پایان قرن سیزدهم که داشت در گوش تاریخ میپیچید، در سوم اسفند ۱۲۹۹، لشکر رضاخان میرپنج برای کودتا راهی تهران …
اطلاعات بیشتر -
11 فوریه
ناهنجاریها یا توسعههای اجتماعی مؤثر در آیندۀ حکمرانی
🔵دکتر محسن رنانی، استاد تمام اقتصاد، دانشگاه اصفهان آیا انقلاب اسلامی یک باخت تاریخی را برای ما رقم زد و یا یک فرصتی را هم ایجاد کرد؟ پاسخ من این است که بعد از انقلاب، به طور ناخواسته و پنهان، یک راه میانبر تاریخی به سوی توسعه گشوده شده است. …
اطلاعات بیشتر
ژانویه, 2020
-
2 ژانویه
حکمرانی چین در سال ۲۰۱۹ از نگاه رهبر آن کشور
پیام آقای شي جي پين، بالاترین مقام جمهوری خلق چین، دبیرکل حزب کمونیست، رئیسجمهور و رئیس کمیسیون مرکزی ارتش چین به مناسبت آغاز سال نو میلادی. رفقا، دوستان، خانمها، آقایان: سال ۲۰۲۰ فرا میرسد. من از پکن پایتخت چین برای همه در سال نو آرزوی نیکی و سعادت میکنم. ما …
اطلاعات بیشتر
دسامبر, 2019
-
12 دسامبر
سیمای حکمرانی آینده در چشمانداز محیطی مبتنی بر دانایی و ابرروندها
🔵داود مجیدی، کارشناس ارشد فیزیک، پژوهشگر دانشگاه مقدمه: در هر نظامی باید میان شیوۀ تولید ثروت و الگوی حکومت نوعی تجانس برقرار باشد. اگرتفاوتهای سیاسی و اقتصادی زیاد باشد، یکی از آنها بتدریج دیگری را از بین خواهد برد. پیش از این و در طول تاریخ تنها دو نمونۀ کاملاً …
اطلاعات بیشتر -
9 دسامبر
واشکافی و تأملي در ادبیات و مفاهیم پایه در چرخۀ نظام نوآوری ملی و بخشی
واشکافی و تأملي در ادبیات و مفاهیم پایه در چرخۀ نظام نوآوری ملی و بخشی[1] مقدمه لازمه سخن گفتن در باب نظام نوآوری، در ابتدا ارائۀ ادبیات و مفاهیم پایۀ آن، سپس وجود وفاق و درک مشترک از آنها میباشد. اگرچه برخی معتقد هستند که این وفاق حاصل نمیشود. لیکن …
اطلاعات بیشتر
اکتبر, 2019
-
26 اکتبر
جامعۀ جستجوگر
جامعۀ جستجوگر 🔵دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی 🔸هر یک از ما در جستجوی خویشتنیم، جامعه نیز جستجوگر خویشتن است. جامعۀ جستجوگر امروز، راه درازی را پشت سرگذاشته است. 🔸انقلاب که شد، آرزومند بود. جامعۀ آرزومند گرم است و پر آشوب. آرزوها تنوع دارند، اما آرزومندها، با همۀ …
اطلاعات بیشتر -
10 اکتبر
حکمرانی خوب خانم آنگلا مرکل
متن سخنرانی صدراعظم آلمان فدرال، خانم آنگلا مرکل در جشن فارغالتحصیلی دانشجویان هاروارد سی می 2019 پیادهسازی متن سخنرانی: داود مجیدی ویرایش نهایی: مسئول سایت (دست زدن حضار)، سپاسگزارم. بهتر است شروع کنیم. (خندۀ حضار). پرزیدنت بِکو، اعضای هیئتمدیره، اعضای هیئت ناظران، اعضای مجمع دانشآموختگان، اعضای هیئتعلمی، والدین و دانشآموختگان: امروز روز …
اطلاعات بیشتر